Voiko Leicester voittaa oikeasti Valioliigan?

Voiko Leicester voittaa oikeasti Valioliigan?

Uskomatonta, että vastaus tähän otsikon kysymykseen ylipäätänsä voi olla kyllä. Jos joku olisi sanonut Leicesterin johtavan liigaa helmikuussa, olisin väittänyt miehen juoneen turhan monta onnellista pirtelöä.

Ennen kauden alkua annoin kettupaidoille tylyn tuomion. Ajattelin, että putoamisen välttäminen olisi joukkueelta jo jonkinlainen uroteko. Totta kai tiesin joltain osin vaikkapa nyt Jamie Vardyn kyvyt, mutta tuskin kovin moni sentään tällaiseen kauteen uskoi. Kettupaitojen yksilöistä aivan järjettömän moni on pelannut läpi kauden kykyjensä ylärajoilla.

Leicester on joukkueena ollut tällä kaudella yksinkertaisesti enemmän kuin yksilöidensä summa.
Kapealla pelaajistolla ja muutamilla tähdillä on ylletty ihmeisiin. Näistä syistä joukkue ansaitsee kaiken hehkutuksensa.

Ajattelin myös loppukesästä, että Nigel Pearsonin lähtö ei tekisi joukkueelle hyvää eikä varsinkaan vanhan Claudio Ranierin tulo hänen tilalleen. Enää en tosin pahaa sanaa kehtaa tästä komeettakreikkalaisesta sanoa. Kaipa sitä pragmaattisuutta tarttuu iän myötä meihin jokaiseen. En vaan jaksanut oikein uskoa mieheen, jonka parhaimmat saavutukset ovat jostain 15 vuoden takaa.

Kaikenlaisen ylistyksen lomassa on muistettava sekin, että Leicester on saanut ehkä pisteitä enemmän kauden mittaan kuin heille kuuluisikaan. Satunnaisuus on yksinkertaisesti ollut tämän jengin puolella. Kyllä kettupaidat kärkipäähän kuuluu, mutta mestaruuteen asti tämä liito tuskin riittää.

Toisaalta olen pelannut tällä kaudella jo monesti Leicesteriä vastaan – ja aika monesti olen myös hävinnyt. Eipä tämä joukkue siis ensimmäistä kertaa minua yllättäisi.

Ehkä minäkin vielä veikkaan Leicesteriä mestariksi.

JAA